Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hegyvidéki turizmus itthoni tapasztalatait akár a Himalájára is át lehet ültetni

A hegyvidéki turizmus itthoni tapasztalatait akár a Himalájára is át lehet ültetni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez a tanulsága a KRF tanszékvezetője, Dávid Lóránt indiai szakmai útjának, akit nemrég ottani szakemberek hívtak meg előadni egy turisztikai konferenciára.

Havas lejtők, égbetörő csúcsok – ez a Himalája a legtöbbek által ismert arculata. A világ tetejére nem csak a hegymászók, hanem a vallási turisták is óriási számban kíváncsiak. Kasmírban például egy-egy zarándoklaton helyenként akár 20 ezer ember is megfordul egyetlen hétvégén. Az elképesztő méretű turizmus mellé társuló szabályozatlanság aggasztóan nagy környezetvédelmi problémákat generál. A KRF tanszékvezetőjét, Dávid Lórántot nemrég Indiába hívták egy szakmai konferenciára, ahol a zöldturizmusról kérdezték.

Az első feladat a Himalája-turizmus stratégiájának kidolgozása a gyöngyösi szakértő szerint. Ám mivel a turisztika arrafelé még a kezeletlen, fejlődő szakaszában van, ezért a hatósági munkát is meg kell erősíteni, szögezte le Dávid Lóránt.

Ezt a díjat pedig az előadás után kapta az indiai Jammu Egyetemtől Dávid Lóránt, aki abban bízik, hogy a konferencia hozadékaként a magyar-indiai oktatási kapcsolatok is új erőre kaphatnak.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-03-12 )

Tovább az archívumra