Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 15 évvel ezelőtt bábfesztiválnak indult, mára az összes gyöngyösi óvodát megmozgató színjátszó fesztivállá nőtte ki magát a Napraforgó fesztivál

15 évvel ezelőtt bábfesztiválnak indult, mára az összes gyöngyösi óvodát megmozgató színjátszó fesztivállá nőtte ki magát a Napraforgó fesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az esemény, melynek hagyományosan a Felsővárosi Általános Iskola ad otthont, idén is összehozta a színjátszó óvodásokat.

A Platán úti Óvoda Mókus csoportja nézőként izgulta végig a Napraforgó fesztivál majd összes produkcióját, miután gyorsan túl voltak saját műsorukon. Az ilyen találkozóknak ugyanis nem csak az a lényege, hogy a gyöngyösi óvodák mindegyike színpadon, nagyobb közönség előtt mutathatja be műsorát, hanem az is, hogy a gyerekek szokják a fesztiválnak otthont adó iskola hangulatát.
Az idén már 15. alkalommal futó Napraforgó fesztivál eredetileg a bábosoké volt. Mára azonban a dramatizált játékokra és a táncra helyeződött a hangsúly. Az óvodapedagógusok az utóbbi években egyre komolyabb, egyre összetettebb feladatokra mernek vállalkozni az ovisokkal, akik, mint mondják, imádnak szerepelni.
A Felsővárosi Általános Iskola tanítói különös figyelemmel kísérik a nagycsoportos óvodások műsorait. Ezek a gyerekek ugyanis, ha ebbe az iskolába kerülnek, továbbra is rendszeres lehetőséget kaphatnak arra, hogy akár órákon, akár órán kívül színjátszással foglalkozzanak.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-03-14 )

Tovább az archívumra