Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Három részletben drágul a baromfi hús nyár elejéig

Három részletben drágul a baromfi hús nyár elejéig

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az első áremelkedést már a napokban tapasztalhatjuk a húsboltokban. Összességében 18%-os áremelkedésre számíthatunk. A legtöbb vásárló elégedetlen, de az üzemek tulajdonosai szerint csak az áremelés segíthet a tenyésztőkön és a feldolgozókon.

Folyik a munka ebben a gyöngyösoroszi üzemben, ahol a csirke feldolgozása történik. A munkafolyamat nem változik, az ára azonban igen. Már a napokban tapasztalhatjuk, hogy 5-6 százalékkal drágább lett a baromfi hús. A árak termékenként változó mértékben nőnek majd.

Az üzem tulajdonosa szerint kellett ez az áremelkedés, mivel 4 éve már jelentős változás nem történt a baromfi hús árában, a takarmányi viszont majdnem a duplájára nőtt.

A tulajdonos tisztában van azzal, hogy a vevőt érinti leginkább érzékenyen az áremelkedés, ami esetleg a forgalom csökkenéséhez vezethet.

Sokan felháborodva veszik tudomásul az áremelkedés tényét.

A csirkemell illetve a pulykamell kilója akár 80-100 forinttal is drágulhat, az elkövetkező hetekben, de a szárnyért és a combért is többet kell majd fizetni kilónként 40-50 forinttal.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2012-03-22 )

Tovább az archívumra