Az első áremelkedést már a napokban tapasztalhatjuk a húsboltokban. Összességében 18%-os áremelkedésre számíthatunk. A legtöbb vásárló elégedetlen, de az üzemek tulajdonosai szerint csak az áremelés segíthet a tenyésztőkön és a feldolgozókon.

Az üzem tulajdonosa szerint kellett ez az áremelkedés, mivel 4 éve már jelentős változás nem történt a baromfi hús árában, a takarmányi viszont majdnem a duplájára nőtt.
A tulajdonos tisztában van azzal, hogy a vevőt érinti leginkább érzékenyen az áremelkedés, ami esetleg a forgalom csökkenéséhez vezethet.
Sokan felháborodva veszik tudomásul az áremelkedés tényét.
A csirkemell illetve a pulykamell kilója akár 80-100 forinttal is drágulhat, az elkövetkező hetekben, de a szárnyért és a combért is többet kell majd fizetni kilónként 40-50 forinttal.
Vidák Renáta