Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Jobbik azt javasolja, hogy ne a parlament, hanem a lakosság válassza meg Magyarország államfőjét

A Jobbik azt javasolja, hogy ne a parlament, hanem a lakosság válassza meg Magyarország államfőjét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ellenzéki párt egyébként Morvai Krisztinát javasolja a pozícióba – minderről Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszélt mátraaljai látogatása során.

Nagy Károly, gyöngyöstarjáni polgármester épp az európai uniós támogatásból felépült új közösségi szolgáltató teret mutatja Vona Gábornak, aki az utóbbi hetekben szinte valamennyi környékbeli településen tett látogatást. A Jobbik elnöke azt mondja: listás parlamenti képviselőként is fontosnak tartja a megye képviseletét, ezért kíváncsi a polgármesterek észrevételeire. Vona Gábor azt mondta: látogatásai során sok panasszal találkozik.

Vona Gábor Schmitt Pál köztársasági elnök múlt heti lemondása kapcsán azt mondta: a Jobbik pártok felett álló, fedhetetlen személyt szeretne látni a pozícióba, aki érzékenységet mutat a nemzeti sorskérdések iránt, ezért Morvai Krisztinát javasolják államfőnek. Emellett a párt azt is szeretné elérni, hogy a köztársasági elnököt ne a parlament válassza, hanem közvetlen szavazás útján a nép szava döntsön.

Vona Gábor a következő hetekben folytatja látogatásait a környező településeken, mert 2014-ben ismét itt kíván indulni az országgyűlési képviselő-választáson.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-04-10 )

Tovább az archívumra