Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hárommillió forintból erdélyi fafaragók segítségével új játékvárat álmodtak meg a detkiek

Hárommillió forintból erdélyi fafaragók segítségével új játékvárat álmodtak meg a detkiek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A település nagy ünnepe, Szent György napja előtt vehették birtokba a Daruvárat a gyerekek, akik nem sokára bábelőadásokat is megtekinthetnek a vár tornyában.

Tizennyolc évig egy fából készült nagy vitorlás állt ezen a helyen, a hosszú hétvégén már a Daruvárat ünnepelte ilyen lelkesen Detk ötven ovisa. A várat egy erdélyi fafaragó mester, Both László és csapata állította össze alig tíz nap alatt, Erdélyből hozott faanyagokból. Szent György napja, a falu nagy ünnepe előtt át is adták a gyerekeknek a természetes anyagokból álló nagy művet.

A falu címerében lévő darumadár után nevet kapott Daruvár mintegy hárommillió forintból készült el. Kevesebből, mint egy átlagos uniós játszótér – húzta alá a polgármester. Hozzátette: ha lesz rá igény, akkor tovább bővítik az erődöt, így lesz felvonóhíd is. A vár azonban már ma is több, mint egy hatalmas játszótéri műremek: közösségi térként használják majd. A detki bábszínház előadásait is elő lehet vezetni majd a lakótoronyban.

A legvitézebb várvédőknek neve egy fatáblára vésetik fel, és a legaktívabb diákokat siroki, egri és kisnánai várlátogatásra is elviszik majd. A detki várban más települések gyermekeit is örömmel látják a jövőben, zárta szavait Pelle Sándor.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-05-01 )

Tovább az archívumra