Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Berecz Andrásné nyugalmazott pedagógus és dr. Gulyás Zoltán szülész-nőgyógyász, onkológus szakorvos vehette át az idei Pro Civitate díjat a Pátzay János Katolikus Zeneiskola hangversenytermében megtartott városnapi ünnepségen

Berecz Andrásné nyugalmazott pedagógus és dr. Gulyás Zoltán szülész-nőgyógyász, onkológus szakorvos vehette át az idei Pro Civitate díjat a Pátzay János Katolikus Zeneiskola hangversenytermében megtartott városnapi ünnepségen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A díszpolgári címmel együtt járó elismerést olyan polgárok kapják évről évre, akiknek életútja mindannyiunk számára példaértékű lehet.

A Pro Civitate díjátadó ünnepség volt az első rendezvény a felújított Pátzay János Katolikus Zeneiskola dísztermében. A megújult környezetben, de a hagyományos városi jelképek között lezajlott ünnepségen Faragó László polgármester kiemelte: Gyöngyös minden szülöttjét és lakóját kötelezi az a több évszázados szellemiség, amely a várost azzá tette, ami. Ugyanakkor a városnak is kötelessége, hogy megbecsülje azokat, aki gazdagabbá teszik mindennapjait, öregbítik a hírnevét.

Pro Civitate díjat vehetett át Berecz Andrásné, volt gimnáziumi igazgató, több évtizedes iskolateremtő munkásságáért. 1990-ben ő volt az, aki a 8 osztályos gimnáziumi oktatást bevezette Gyöngyösön.

Ugyancsak a város díszpolgára lett dr. Gulyás Zoltán szülész-nőgyógyász, onkológus, aki 50 éve áll a betegek szolgálatában ugyanazon a helyen, a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Ez alatt számtalan embert segített életre, sokakat pedig hosszabb élethez.

A megadományozott egy meglepetéssel is szolgált: Bugát Pál eredeti kéziratos naplóját a városnak ajándékozta. Az adományozónak egy kikötése van. A kézirat soha sem hagyhatja el a várost. Bugát Pál naplója várhatóan vagy a városi könyvtárban, vagy a múzeumban nyer elhelyezést.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-05-21 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság