Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Mátrai Erőmű és több magánszemély fogadta örökbe a Mátravasút egyetlen gőzmozdonyát, Gyöngyit

A Mátrai Erőmű és több magánszemély fogadta örökbe a Mátravasút egyetlen gőzmozdonyát, Gyöngyit

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Egerdő Zrt azzal a céllal hirdette meg a mozdony örökbefogadását, hogy ezáltal egyfajta érzelmi kapcsolatot alakítson ki a kisvasút és az utasok között. A támogatások egy évre szólnak, s évről évre bárki csatlakozhat a támogatók köréhez.

Gyöngyi örökbefogadási ünnepségét eredetileg május12-re tervezték, ám egy kis baleset nem sokkal előtte közbejött. A gőzmozdony tengelytörést szenvedett.
A hányattatott sorsú kismozdony most már tökéletes állapotban várhatta a vonat legújabb utasait, akikkel az Egererdő Zrt. kezdeményezése révén közelebbi kapcsolatba is került.
A jelképes örökbefogadás ugyan most csak a 2012-es évre szól, de a Mátrai Erőmű hosszú távon gondolkodik a támogatásban. Mint ahogy azok a magánszemélyek is, akik kisebb összegekkel járulnak hozzá Gyöngyi előre meneteléhez.
Bár az Egererdő Zrt. stabil gazdasági háttérrel rendelkezik a mozdony fenntartásához, az örökbefogadás lehetőségével egy olyan érzelmi kapcsolatot kívánnak kialakítani Gyöngyi és a vasútbarátok között, amelyre építeni lehet. Legfőképp a Mátravasút idegenforgalmának növelését. Ezt a célt szolgálja az is, hogy a gőzöst a korábbiaknál gyakrabban állítják majd forgalomba, s hogy a Lajosháza és Szalajkaház közötti szakaszon a motoros hajtányok közlekedését is lehetővé teszik.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-05-28 )

Tovább az archívumra