Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétfőn lezárult a rendőrség belső vizsgálata, amely azt hivatott eldönteni, hibáztak-e a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, amikor házkutatásuk közben öngyilkosságot követett el egy visontai gyanúsított

Hétfőn lezárult a rendőrség belső vizsgálata, amely azt hivatott eldönteni, hibáztak-e a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, amikor házkutatásuk közben öngyilkosságot követett el egy visontai gyanúsított

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ügyben a katonai ügyészség is vizsgálódik.

Még mindig kérdés, hogy pontosan mi is történt több, mint egy hete ebben a visontai házban. Több rendőr is szabálytalanul járhatott el akkor, amikor nem figyeltek a ház egyik lakójára, aki öngyilkosságot hajtott végre, házkutatás közben. Ezt vetette fel az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatának eredménye, amely hétfőn lett kész. Hat rendőrrel szemben merült fel, hogy szakszerűtlenül intézkedhettek.

Hivatalosan a fogvatartott személlyel kapcsolatos mulasztásról van szó, a gyanúsítottat ugyanis őrizni kellett volna. Mint ismert, a férfi akkor végzett magával egy hirtelen előkerült fegyverrel, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is a házban tartózkodtak. A rendőrök eredetileg azért szálltak ki a férfi lakására, mert a 3-as főúton igazoltatták, és ezután kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsították.

A nyomozás egyéb részleteiről még mindig nem beszélnek a rendőrök, így nem erősítették meg értesülésünket sem, miszerint nagy mennyiségű fegyvert találtak a házban.

A fegyelmi eljárást egyébként harminc napon belül kell lefolytatni. A büntető eljárást a katonai ügyészség bonyolítja le, mondta el Garamvölgyi László, az ORFK sajtószóvívője.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-06-19 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság