Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az idei Múzeumok Éjszakáját a Mátra Múzeum 125 éves alapításának ünnepi megemlékezésével kapcsolták össze a szervezők.

Az idei Múzeumok Éjszakáját a Mátra Múzeum 125 éves alapításának ünnepi megemlékezésével kapcsolták össze a szervezők.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyik legérdekesebb és leginkább várt program a mamutvadászat volt ezen az éjszakán.

A Mátra Múzeum varánuszának talán legaktívabb pillanatait sikerült lencsevégre kapnunk. A mozdulatlanságáról elhíresült hüllő mégis sok gyerek kedvence.

Lantos Áginak viszont az időszaki múzeumtörténeti kiállítás egyik régi és emlékezetes állatpreparátuma tetszett a legjobban.

Igazi családias délutánt és éjszakát tölthettek a múzeumban mindazok, akik a Múzeumok Éjszakáján városunk múzeumát választották. A jó hangulat megalapozásáról – mint eddig szinte minden évben – a II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskola táncos növendékei gondoskodtak. De a látnivalók mellett igazi interaktív programokkal is készültek a szervezők.

A múzeum születésnapja alkalmából még mamutvadászaton is részt vehettek a gyerekek.

A pavilon résznél kézműves foglalkozások, játszóház, és mikroszkópozás is várta a kicsiket. A nagyobbaknak a múzeum történetéről tartottak 3 részes előadás. A több száz látogató pedig az állandó kiállítások között barangolhatott – egészen éjfélig.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-06-19 )

Tovább az archívumra