Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyolcvan gyöngyösi lakos tiltakozik írásban a komplex telepprogram Petőfi utcai központú elindítása ellen

Nyolcvan gyöngyösi lakos tiltakozik írásban a komplex telepprogram Petőfi utcai központú elindítása ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A lakók egyelőre nem tudják pontosan, mi is valósulna meg 150 millió forintos pályázati támogatással. Bozsik István alpolgármester szerint a tiltakozás félreértésen alapul, a részletekkel kapcsolatban ezért mihamarabb lakossági fórumot ígért.

A Petőfi utca környékéről gyűlt össze a nyolcvan aláírás. Az önkormányzattól hozzánk eljuttatott levél szerint attól félnek az itt élők, hogy romlanak a környék életkörülményei, és csökken az ingatlanok értéke. Pereket helyeztek kilátásba az önkormányzat ellen, ha létrejön egy Közösségi Ház a szomszédságukban.

Az Epreskert utcai Harmat István is félti az ingatlana értékét és a nyugalmát, ezért támogatta az akciót.

Aki elindította az akciót, és körbejárt az ívvel, talán maga sem volt egészen tisztában azzal, miről is szól a program, emlékezett vissza Harmat István.

Félreértés az egész, így véli a város alpolgármestere is, aki lakossági fórumot ígért a pontos tájékoztatás kedvéért a Komplex Telepprogramról.

Tudatformálás és életviteli szabályozás a program valódi célja, amelyben várhatóan 48 család vállal részt. Rendet kell tartaniuk a ház körül, képzik őket, és odafigyelnek a családi viszonyokra is. A teljesítményt ellenőrizni fogják, az eredményeket folyamatosan megismerheti a nyilvánosság, hangsúlyozza az alpolgármester. A Petőfi utcában két épületet vonnak be, ahol közösségi tér lesz, szűrőprogramok és oktatás.

A program olyan alapprogram, amelynek megvalósítását megkövetehetik későbbi munkahelyteremtő és bérlakásépítő pályázati esélyeknél is, fűzte hozzá Bozsik István. A komplex telepprogram támogatásáról egy hét múlva dönthet a gyöngyösi képviselőtestület.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-06-22 )

Tovább az archívumra