Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári szünetre mennek az önkormányzati képviselők Gyöngyösön

Nyári szünetre mennek az önkormányzati képviselők Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A munkaterv szerinti következő ülést csak szeptemberben tartják, azonban egy soron kívüli alkalommal még össze kell ülniük, hogy az úgynevezett komplex telepprogramról döntsenek – derült ki a kedd esti Fogadóórából.

A Komplex Telepprogram a hátrányos helyzetű családok oktatását és munkához jutását hivatott segíteni, egyebek mellett egy az oktatásoknak helyet adó épület segítségével. Ennek eredetileg kijelölt helyszíne ellen tiltakoztak a szomszédok, így a program felelősei új helyszín kijelölésébe kezdtek, azonban a múlt csütörtöki testületi ülésig nem sikerült minden részletet kidolgozni, ezért az előterjesztés lekerült a testület napirendjéről. Faragó László polgármester szerint a tiltakozások egyik oka a sok téves információ.

A pályázatot az önkormányzatnak augusztus végéig kell benyújtania, az ehhez szükséges döntés meghozatalára egy rendkívüli testületi ülést hívnak majd össze. Egy másik pályázat, a szociális városrehabilitációs projekt esetében azonban már a munka is elkezdődött, de a korábbi 96 millió forintos pluszforrás után most újabb 28 millió forintot kellett a képviselőknek biztosítaniuk a befejezéshez. Réthy Béla alpolgármester szerint a hosszúra nyúló elbírálás és a pályázati összeg csökkentése tette ezt ismét szükségessé.

Keddi műsorunkban az is kiderült: az önkormányzat éppen tegnap délután írta alá azt a szerződést, amely Sástó eddig magánkézben lévő hányadának önkormányzati megvásárlásáról szól. Erre szintén múlt csütörtökön adott jóváhagyást a testület, csakúgy, mint a Sástó fejlesztéséről szóló 500 millió forintos turisztikai pályázat benyújtásához.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-07-04 )

Tovább az archívumra