Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Néhány éven belül el kellene költöztetni a tűzoltóságot és a katasztrófavédelmet a városközpontból – fogalmazták meg a szakemberek a katasztrófavédők új helyi bázisának bemutatásán.

Néhány éven belül el kellene költöztetni a tűzoltóságot és a katasztrófavédelmet a városközpontból – fogalmazták meg a szakemberek a katasztrófavédők új helyi bázisának bemutatásán.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

legjobb helyen a volt katonai laktanyában lennének a társszervezetek – tudtuk meg az eseményen.

Patinás belvárosi épületben működik a tűzoltóság Gyöngyösön, ám ez inkább hátrány, mint öröm a szakemberek szerint. Riasztás esetén csak lassabban tudnak kijutni a forgalmas városközpontból. A környéken az ügyfeleknek és a dolgozóknak is lehetetlen parkolni, és az épület szakmai követelményeknek megfelelő fejlesztése nehézkes, mert műemlék.

Egy új védelmi bázisnak Zólyomi Géza szerint a volt honvédségi laktanyában lenne a legjobb helye. Négy-öt éven belül oda kellene költözniük a társszervekkel együtt, szorgalmazta a szakember. Már kérték az önkormányzat és a politikusok segítségét is, akik támogatják az ügyet.

Nemrég itt alakították ki a katasztrófavédelem kistérségi központját is, közmunkások segítségével, így sokat spórolt az igazgatóság.

Az új bázis kialakítása azért is fontos, mert a gyöngyösi kirendeltség április óta három megye 83 településének és 220 ezer lakosának védelmi és szakhatósági igényeit elégíti ki – hangsúlyozta a parancsnok.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-07-04 )

Tovább az archívumra