Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új helyen rendezte meg hagyományos nyári alkotótáborát a Gyöngyösi Műhely. A szokásos sástói helyszínt idén Gyöngyöspatára cserélték

Új helyen rendezte meg hagyományos nyári alkotótáborát a Gyöngyösi Műhely. A szokásos sástói helyszínt idén Gyöngyöspatára cserélték

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Nandi vendégházban négy napon át alkottak az ország különböző pontjáról érkezett festők társaságában, szombaton pedig a községben villámkiállítást rendeznek itt készült munkáikból.

Óriáskép készül a vendégház udvarán. Molnár László és Dudás Andrea festőművészek érdekes kísérlet részesei. Közösen készítik el egy tíz méteres papírra legújabb alkotásukat.
A Mátrai Festőnapokon persze nemcsak a kísérleti festészetet gyakorolhatták az alkotók. A Gyöngyöspatán élő Molnár László témajavaslattal és jótanácsokkal egyaránt ellátta a tábor résztvevőit. Ugyan a legtöbb itt lévő festőnek saját kialakult stílusa van már, az ilyenfajta alkotó közeg mindannyiuk számára inspirálólag hat.
A festés és a rajzolás mellett az sem mellékes, hogy az alkotótábor lehetőséget ad más festőcsoportokkal való együttműködés kialakítására.
A Gyöngyösi Műhely tagjai szerencsésnek tartják magukat, hogy a Sástó után olyan helyszínt találtak a tábornak, mely minden tekintetben kellemes környezetet biztosít az alkotáshoz. Úgy tervezik, jövőre ugyanitt találkoznak, s ha lehet, még több vendégfestőt hívnak.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-08-24 )

Tovább az archívumra