Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ha azt mondjuk, Bene Egylet, akkor leginkább a tánccsoport juthat eszünkbe

Ha azt mondjuk, Bene Egylet, akkor leginkább a tánccsoport juthat eszünkbe

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kulturális és hagyományőrző tevékenységet folytató civil szervezet keretein beleül 10 éve működik a főként nyugdíjas asszonyokból álló tánccsoport, amely a minap ünnepelte születésnapját. A jubileumi ünnepségen az elmúlt évtized sikeres szerepléseire emlékeztek, de bemutatták legújabb tánckoreográfiájukat is.

Így járják a mexikói kalaptáncot a mátrafüredi örökifjak. A Bene Egylet tánccsoportja, mely most ünnepli 10. születésnapját, idén Ivó napon mutatta be először ezt a táncot az egylet férfitagjainak. Most, a jubileumi ünnepségükön saját szórakoztatásukra is előadták. Azt mondják, még sokat fogják táncolni ezt a koreográfiát, hiszen számtalan meghívásnak kell eleget tenniük.

A Bene Egylet tánccsoportját Gyöngyösön olyan rendezvényeken láthatjuk rendszeresen, mint a 19. századi vásár, a civil nap vagy a mátrafüredi Bene Búcsú. A Bene Ház falán most is ott vannak azok a fényképek, és elismerések, melyek min-mind egy sikeres fellépésre emlékeztetnek. Bár a csoportban majdnem mindenki nyugdíjas, erővel jól bírják.

A 10 évvel ezelőtti első kalapos tánc és az esernyős tánc óta sokat változott a csoport repertoárja. Ma már bátran hosszú távra is mernek tervezni. Így a 10. születésnap megünneplését is csupán egy állomásnak tekintik egy várhatóan tartalmas és hosszú úton.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-09-05 )

Tovább az archívumra