Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy szervezeti egységbe tömörülve látják el feladatukat szeptember elseje óta a Károly Róbert Főiskola mezőgazdasági kutatóintézetei

Egy szervezeti egységbe tömörülve látják el feladatukat szeptember elseje óta a Károly Róbert Főiskola mezőgazdasági kutatóintézetei

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az átszervezéstől hatékonyabb és gazdaságosabb működést várnak.

A biogáz összetételét mérő szerkezet a Károly Róbert Főiskola Tass-pusztai Tangazdaságában. Az itteni létesítményekben számos egyéb energetikai és biomassza kutatást végeznek a szakemberek. De nem csak itt, hanem a káli Fleischmann Rudolf Kutatóintézetben, az egri Szőlészeti- Borászati Kutatóintézetben valamint az Erdőtelki Arborétumban is. Ezek eddig a főiskola önálló intézetei voltak, szeptember elsejétől azonban egységes szervezeti irányítás alatt működnek.
Az átalakítás gazdasági és szakmai előnyökkel is jár – mondja Dr. Futó Zoltán megbízott igazgató, aki szerint az átalakuló felsőoktatási környezetben különösen indokolt volt a lépés.
Emellett a szakemberek arra számítanak, hogy az új szervezeti rendszerben hatékonyabban tudnak majd pályázni a különböző kutatási forrsáokra.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-09-12 )

Tovább az archívumra