Ilyenkor a mustgáz mérgezések is gyakoriak. Heves megyében nem jellemző évekre visszamenően sem az ilyen jellegű mérgezés. –tudtuk meg a katasztrófavédelem szóvivőjétől. Nem árt azonban elővigyázatosnak lenni.

Ez a fajta gáz a cukortartalmú gyümölcsök, így a szőlő erjedése során keletkezik.
A mustgáz mérgezés már az idén is követelt áldozatot Lébénybe. Megfelelő körültekintéssel elkerülhető a tragédia.
Antal Erika a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, térségünkben egyre kevesebb az ilyen jellegű baleset, mégis minden évben elővigyázatosságra intik a borkészítőket.
A must forrásakor keletkező színtelen, szagtalan szén-dioxidgáz különösen veszélyes, mert aki belélegzi mégha fizikailag képes is volna menekülni, a szellemi funkciók zavara megakadályozza a pince elhagyását.
Szőlősi Szabina