Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Negyedével keresnek most kevesebbet a Bugát Pál Kórházban, mint az állami szférában

Negyedével keresnek most kevesebbet a Bugát Pál Kórházban, mint az állami szférában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az országban lévő magánműködtetésű kórházak dolgozói ugyanis nem kaptak az egészségügy állami bérfejlesztéséből, közöttük a gyöngyösi intézmény munkavállalói sem. A dolgozók azt mondják, egyelőre mégsem kezdenek látványos tiltakozásba.

Némi levelezés után személyes találkozót kért Csengeri Árpád Szócska Miklós egészségügyi szakállamtitkártól annak érdekében, hogy a gyöngyösi kórházban is pótolja az állam a legutóbbi országos bérfejlesztést. A mintegy 150 állami kórházban mindenki kapott a pluszpénzből, a hat magánműködtetésűben viszont senki sem. Az érdekvédő tájékozódott a többi érintett intézménynél is.

Ezt a kiesést a működtető sem képes pótolni, legalábbis erről beszélt az Aktuálisnak legutóbb Kovács Róbert ügyvezető. A munka ugyanolyan nehéz, mint máshol, a fizetés viszont éves szinten akár 200 ezer forinttal kevesebb lehet egy-egy dolgozónál Csengeri Árpád számításai szerint.

Az országos mérleg alapján 85 ezer egészségügyi dolgozó kapott az állami bérfejlesztésből, 1500 viszont nem. Ez a másfélezer munkavállaló viszont nem tervez sztrájkot, mert azzal az ellátást veszélyeztetnék. Inkább a lakosság szolidaritásában bíznak, hiszen a gyöngyösi kórházban dolgozók is ugyanannyit teljesítenek, mint az állami intézmények munkavállalói – ám jelenleg 25 százalékkal kevesebb pénzért.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-09-24 )

Tovább az archívumra