Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megemlékeztek az 56-os forradalom hőseiről Gyöngyösön

Megemlékeztek az 56-os forradalom hőseiről Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több százan ünnepeltek Gyöngyösön október 23-án az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharcra emlékezve. A hagyományoknak megfelelően szentmisével indult a megemlékezés, majd a koszorúzást követően a Mátra Művelődési Központban „Európa Kávéház” címmel adták elő műsorukat a gyöngyösi diákok. A szónokok elsősorban a forradalom tisztaságát és példamutató erejét emelték ki.

A képviselőtestület már pénteken elhelyezte az emlékezés koszorúit az a Széchenyi utcában, a Nemzetőrség volt székházánál.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Szent Bertalan templomban tartott ünnepi misével kezdődött a város 1956-os emléknapja. Juhász Ferenc, plébános prédikációjában a forradalom tisztaságát hangsúlyozta.
Az emlékezők a templomból az 56-os emlékműhöz vonultak, hogy ott Tóth Vilmos, nyugalmazott gimnáziumi történelemtanár beszédét meghallgassák.
A múltidézés után heves megye kormánymegbízottja, a gyöngyösi önkormányzat, az intézmények, pártok és civil szervezetek elhelyezték koszorúikat a lyukas zászlónál.
Az emlékműsor a Mátra Művelődési Központban folytatódott Horváth László, kormánymegbízott beszédével.
Ezt követően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Szakközépiskola és Szakiskola diákjainak ünnepi műsora következett. Az emlékműsorban a korabeli gyöngyösi és a fővárosi eseményeket is felidézték.

Berzsényi Gergely


Tovább az archívumra