Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közösségi Házat adtak át Abasáron

Közösségi Házat adtak át Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

58 millió forintból újult meg Abasáron egy közel 100 éves épület, ami mától az Integrált Közösségi Szolgáltató Térnek ad otthont. Az intézményt a helyi civil szervezetek mellett vállalkozók is használhatják majd.

Egy 58 millió forintos beruházásnak köszönhetően újult meg ez a közel 100 éves épület Abasáron. Köszöntő beszédében a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, több száz hasonló épületből vált közösségi ház az elmúlt egy évben.
Abasáron több mint egy tucat civil szervezet működik. Egyrészt az ő csoportfoglalkozásaiknak biztosít helyet az elmúlt hónapokban megújult épület. A tervek szerint a hétköznapokban helyi vállalkozók rendelkezésére bocsátanák az intézményt.
A megnyitón Búsi Lajos és Balázs József, a térség országgyűlési képviselője is hangsúlyozta, a 2014-2020-as időszakban várhatóan kiemelt figyelmet fordítanak a vidékfejlesztésre. Ez lehet ugyanis a gazdaság talpra állításának az első lépése.
Az ünnepség zárásaként színpadra lépett az Aba Sámuel történelmi daloskör, így a szabadidős csoportok nevében jelképesen át is vették az intézményt.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2012-10-26 )

Tovább az archívumra