Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átvállalja az állam a város adósságának felét

Átvállalja az állam a város adósságának felét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Körülbelül ötven százalékos adósságátvállalásra számíthat a gyöngyösi önkormányzat – mondta a kedd esti Fórumban Balázs József országgyűlési képviselő, aki szerint az önkormányzatok jövőre kevesebb pénzből ugyan, de kevesebb feladatot fognak ellátni, így összességében nem járnak rosszul.

Balázs József szerint az elmúlt két évtizedben nem kaptak olyan jelentős segítséget az önkormányzatok, mint most, amikor az állam átvállalja adósságaikat. Az ötezer főnél kisebb településekét teljes egészében, a nagyobb önkormányzatokét pedig bevételeik függvényében eltérő mértékben.
Az önkormányzatoknak azonban jövőre várhatóan kisebb támogatással kell majd beérniük, de Balázs József szerint feladataik is szűkülnek, így összességében nem járnak majd rosszabbul.
Balázs József úgy véli: azzal, hogy jövőre a normatív finanszírozás helyett a feladatokhoz rendelik majd a forrásokat, a kormány szintén segíti a helyhatóságok működését. Az új támogatási rendszerben várhatóan az idei működés alapján állapítják meg a feladatalapú támogatás mértékét – tette hozzá a képviselő.

Pifkó Tamás


Tovább az archívumra