Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Meghosszabbított nyitva tartás a temetőkben

Meghosszabbított nyitva tartás a temetőkben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megváltozott nyitva tartással és módosított szabályokkal várják a gyöngyösi temetők Mindenszentek ideje alatt a látogatókat. A hosszú hétvégén rendőrök és polgárőrök biztosítják majd a temetők környékén a rendet.

Egyes sírokon már kint vannak a koszorúk és a virágok a gyöngyösi felsővárosi temetőben. Vannak, akik a Mindenszenteket megelőző napokban látogatnak ki szeretteik síremlékeihez, hogy elkerüljék a tömeget. Mások még csak a sírok rendbetételén munkálkodnak. A legtöbben természetesen november elsején látogatnak ki a temetőkbe, hogy egy-egy mécsessel, koszorúval, vagy egy szál virággal emlékezzenek meg elhunyt hozzátartozóikról. A temetők az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is meghosszabbítják nyitva tartásukat.
A korábbi évekhez hasonlóan idén sem engedik be gépkocsival a látogatókat Mindenszentek ideje alatt a temetőkbe. Ezekben a napokban a sírok rendbetétele és a gyertyagyújtás miatt érkező autósoknak egyaránt a parkolóban kell hagyniuk járműveiket.
A lopások és autófeltörések megelőzése érdekében a hosszúhétvége alatt fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a temetők környékén.

Nagy Réka


Tovább az archívumra