Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórum Gyöngyöstarjánban

Lakossági fórum Gyöngyöstarjánban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lakossági fórumot tartott a Jobbik elnöke múlt hét végén Gyöngyöstarjánban. Az összejövetelen egy általános helyzetelemzést követően szóba kerültek olyan témák, mint az új földtörvény, a választási törtvény, és az önkormányzatok adósságállományának állami átvállalása.

A Jobbik nem egy olyan párt, amely a választások között magára hagyná választóit – kezdte előadását Vona Gábor, országgyűlési képviselő, a Jobbik elnöke. Hamar szóba került aztán az új választási rendszer: a Jobbik álláspontja szerint elsősorban nem jogfilozófiai vita kérdése az előzetes választási regisztráció, hanem inkább technikai problematikája van. A Jobbik azonban kész alkalmazkodni az új törvényhez, még ha nem is ért egyet vele. Ráadásul szerinte nem is ez a legfontosabb problémája ma Magyarországnak.
A magyar föld kérdésében a Jobbik álláspontja a legradikálisabb – hangsúlyozta Vona Gábor. A magyar föld ugyanis nem pusztán gazdasági kérdés, hanem társadalmi-politikai is, ezért alkotmányos védelemre van szüksége.
Az önkormányzatok adósságának átvállalásáról Vona Gábor elmondta: ez a lépés elkerülhetetlen volt, hisz az Önkormányzatok rendkívül rossz anyagi helyzetet örököltek. Ilyen értelemben a Jobbik üdvözli a kormány döntését, de mindenképp elszámoltatná a felelősöket. Az Önkormányzatok adósságának kérdése azonban – Vona Gábor szerint – túl tud lépni a pártpolitikai kereteken.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-11-05 )

Tovább az archívumra