Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Muzsikával Edináért – a zenésztársak segítettek

Muzsikával Edináért – a zenésztársak segítettek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Énekszóval, tánccal, muzsikával segítettek zenész és táncos barátai a kitűnő prímásnak, Balog Edinának. A Gyöngyöstarjánban élő népzenész korábban egy közösségi oldalon szólt megélhetési nehézségeiről. A zenésztársak erre válaszul szervezték meg a jótékonysági koncertet, amelyen négy néptáncegyüttes, egy népdalkör valamint több énekes és zenész is fellépett, köztük természetesen Balog Edina.

Balog Edina akkor a legboldogabb, ha muzsikálhat, énekelhet. Erre azonban az utóbbi időszakban egyre kevesebb lehetősége volt. A Kolompos együttes egykori prímásának, több tánccsoport korábbi kísérőjének ma megélhetési gondjai vannak. A zenésztársadalom azonban összefogott, hogy segítsen. Azzal, amivel a legjobban tudnak: énekszóval, tánccal, muzsikával.

-Nagy öröm ért, amikor felkerestem ezeket a művészeket, előadókat, és szint mindenki rögtön: Hogyne, persze, jövünk és segítünk”. Mindössze két együttes nem tudott jönni, mert fellépésük volt. De ők is megígérték, hogy valamilyen módon fognak segíteni Edinának – mondja Csépéné Bércesi Ágota, a szervezést magára vállaló Aranyecset Művészeti Alapítvány vezetője.

A Kolping Házban megrendezett koncerten a Tomory Gábor Néptánciskola Borostyán néptáncegyüttese ördöngősfüzesi táncokat adott elő Edina és bandája kíséretében. Nekik természetes volt, hogy itt lesznek.

-Balogh Edinával már elég régóta jó kapcsolatot ápolunk és persze amint szóba került, hogy itt kellene fellépnünk, nem is gondolkodtunk, hanem jöttünk egyből. Azon gondolkodtunk, hogy melyik táncunkkal jöjjünk, nem azon, hogy jöjjünk-e vagy nem – mondja mosolyogva Harmat Bence, az együttes táncosa.

A tari Kontyvirág együttes is eljött. Õk a Muzsikál az erdő sorozat egy rendezvényén ismerkedtek meg Balog Edinával, azóta barátság és közös munka köti őket össze.

-Azóta, mióta az együttesnek fellépései vannak, mindig Edináékat kérjük arra, hogy muzsikáljanak, húzzák a talpalávalót. – erősíti meg Nagy Ádám az elmondottakat.

A koncerten fellépett a lőrinci Pitypang és a pásztói Muzsla néptáncegyüttes is, ráadásul eljött egy sor zenészbarát is. Balog Edina nem is győzte számolni az ismerős arcokat.

-Én nem gondoltam, hogy ennyi ember szeret engem. És ez nagyon felemelő érzés. És az, hogy első szóra önzetlenül jöttek és segítettek. Tényleg nem gondoltam – mondja meghatottan a prímás.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság