Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útlocsolás

Útlocsolás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elrendelte a város az utak locsolását. A Vg. Zrt. autója naponta többször hűsíti az aszfaltot, így elviselhetőbbé válik a kánikula.    

A szerződés értelmében Gyöngyösön az Önkormányzat köztisztasági főelőadója rendelheti el utak locsolását, abban az esetben, ha a hőmérséklet tartósan 30 fok felett marad. Ez a feltétel adott, így pénteken –azaz ma reggel ma reggel – elrendelték a locsolást, a Városgondozási Zrt. autója már délelőtt járta a várost és hűsítette az aszfaltot.

A locsolókocsi a belvárosban és a városhoz tartozó közutakon naponta többször végigmegy. A utak frissítését egészen hétfőig kérte a város, eső esetén természetesen nem indul el az autó. Az aszfalt a mostani kánikulában akár 70 fokosra is felhevülhet, ezért fontos hűteni, de az autósok ennek nem mindig örülnek. Pedig az ő biztonságukat is szolgálja az intézkedés, hiszen minél nagyobb a forróság, annál jobban csökken a koncentrálóképesség, és annál nagyobb a balesetveszély. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a víz nem csak az utaknak, hanem a szervezetnek is jót tesz, ezért akár autóban, akár gyalogosan, mindenképpen fogyasszunk a szokottnál több folyadékot.


Tovább az archívumra