Kezdőlap » Hírek - Aktuális » High-tech Mikulás – segway-jel érkezett az ovisokhoz a Télapó

High-tech Mikulás – segway-jel érkezett az ovisokhoz a Télapó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elektromos szánnal érkezett a Mikulás a mátrafüredi óvodába. A különleges, környezetkímélő járgányt a Mátra Segway Club bocsátotta a Télapó rendelkezésére, aki a természetvédelem és a zöld gondolkodás jegyében további együttműködést szeretne kialakítani a füredi óvodásokkal. A gyerekeknek külön élmény volt, hogy ez alkalommal fel is ülhettek a Mikulás szánjára.

Ezúttal rendhagyó módon elektromos meghajtású, de ugyancsak környezetbarát segway szánnal érkezett a várva várt Mikulás, a mátrai angyalka és a krampusz kíséretében.

-A rénszarvasok most ki vannak téve. Õk pihennek. Nemsokára elkezdődik nekik is a hajtás. Elindul ez a kétnapos meccs, amikor az egész világon szét kell terítenem az ő segítségükkel az ajándékokat. És most úgy döntöttünk, hogy amíg pihennek, ezeket az elektromos járműveket vesszük igénybe – mormogja szakálla alól a Télapó.

A Mikulás, aki a mátrafüredi segway klubbal jó kapcsolatot alakított ki, úgy tervezi, hogy a füredi óvodásokhoz is gyakrabban ellátogat majd. Merthogy ez az ovi igazi zöld óvoda. A gyerekek a mikulásváró rajzaikat, de még a Télapó levelesládáját is újrahasznosított papírból készítették. Arról pedig az angyalka is meggyőződhetett, hogy ide csupa-csupa, a környezetére vigyázó kisgyerek jár.

-Mi kiemelten kezeljük ezt a témát, hiszen itt vagyunk a Mátra kapujában. Gyakorlatilag egész Mátrafüred az erdőben lakik. Hát ide bejárnak a mókusok, szoktunk látni őzikét, rókát, úgyhogy nekünk ez az életelemünk, nekünk erre nagyon vigyáznunk kell – mondja Erdélyi Éva, a mátrafüredi tagóvoda vezetője.

Az óvodások felkészülten várták a mikulást. Az elmúlt két hétben sok mindent tanultak, egyebek mellett verseket, s ezeket természetesen el is szavalták a Mikulásnak.

Ezek után nem is maradhatott el az ajándékosztás. Egy közös varázslás után a Mikulás zsákjából csupa finom dolog került elő.

-Virgácsot nem kellett osztani, nagyon jók voltak, nagyon életre való gyerekekkel találkoztam – mondja elégedetten a Mikulás. Így mindannyian megérdemelték azt is, hogy a Mikulás szánkóira felüljenek, s egy kört menjenek a csodajárgánnyal. Ki tudja, talán pár év múlva már ők fogják hajtani az elektromos szánt…


Az Aktuális napi hírei (2012-12-07 )

Tovább az archívumra