Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkezdte a munkát a gyöngyösi járási hivatal

Megkezdte a munkát a gyöngyösi járási hivatal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Járás megalakulása kapcsán, az első apparátusi értekezletet január 2-án, Horváth László kormánymegbízott tartotta. A járási hivatalok legfontosabb feladata a megyeinél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz.

A Járási Hivatalok kialakítását az államigazgatás szempontjából történelmi léptékűnek nevezte az évindító értekezleten, az első munkanapon, Horváth László kormánymegbízott. A járás és az önkormányzat együttműködésének fontosságát is hangsúlyozta az értekezleten Horváth László, aki reméli, hogy a járási rendszer elindítását követően, év végére az egyablakos rendszer is beindul, ahol este 8 óráig lehet majd ügyet intézni.

A megye ügyiratforgalmának negyedét a Gyöngyösi Járásban intézik, ez a megye második legnagyobb létszámú járása, 25 településre terjed ki, és közel 75 ezer embert foglal magába – tudtuk meg Bekecs Andreától, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetőjétől.

A Gyöngyösi Járási Hivatalnak Visontán működik kirendeltsége, ahol az ügyfelek minden munkanapon szintén tudnak ügyet intézni. Azokon a településeken, ahol nem működik kirendeltség, heti egy-két alkalommal a települési ügysegéd tart ügyfélfogadást az önkormányzatoknál.


Tovább az archívumra