Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanösvény és csillagvizsgáló is épül Sástón

Tanösvény és csillagvizsgáló is épül Sástón

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 300 millió forintból újulhat meg Sástó. Az önkormányzat egy nyertes pályázatnak köszönhetően tavasztól nagyobb ütemben folytathatja a tó körül tavaly megkezdett fejlesztéseket.

297,3 millió forintot nyert a gyöngyösi önkormányzat egy Európai Uniós pályázaton Sástó turisztikai attrakciófejlesztésére. Az önkormányzatnál 2011 tavaszától 2012 októberéig dolgoztak a pályázaton. Réthy Béla alpolgármester elmondta, megtesznek mindent annak érdekében, hogy kora tavasszal megkezdődhessenek a munkálatok.

– Ehhez meg kell várni a támogatási megállapodást, a közbeszerzési eljárások előkészítésén azonban már hónapok óta dolgozunk, hogy minél hamarabb elkezdhessük a pályázatban vállalt munkálatokat – fejtette ki az alpolgármester.

Az önkormányzat már a pályázat elnyerése előtt elvégzett bizonyos munkálatokat. Mivel a tó kezdett elmocsarasodni, a levegőztetést, a hínár kiirtását és az iszaptalanítást a pályázat elbírálásától függetlenül, önerőből megoldották. Tennivaló azonban így is akad bőven.
Mint dr. Réthy Béla elmondta, szeretnének kialakítani egy úgynevezett turisztikai oktató központot, ami kapcsolódhatna a kemping beruházáshoz. Itt bemutathatnák a látogatóknak Mátra állat- és növényvilágát.

A pályázat keretein belül többek között tanösvénnyel, csillagvizsgálóval, új hidakkal és erdei játszótérrel is bővülne Sástó környéke.


Az Aktuális napi hírei (2013-01-18 )

Tovább az archívumra