Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új liberális pártot alapít Fodor Gábor

Új liberális pártot alapít Fodor Gábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az SZDSZ volt elnöke, a Szabadságért Alapítvány elnöke az Aktuálisnak azt mondta: a szervezési munka csak most indult, további részletekkel tavasszal áll majd a nyilvánosság elé.

Fodor Gábort legutóbb a nyáron láttuk vendégül televíziónk Fórum című műsorában. Az SZDSZ volt elnöke már akkor is utalt arra, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén új pártot alapítana. A volt pártelnök – aki három éve nem aktív résztvevője a magyar politikai életnek – most elérkezettnek látta a pillanatot, és egy fővárosi rendezvényen bejelentette: új pártot alapít, amely a liberális szavazókat fogja képviselni.

Fodor Gábor az Aktuálisnak azt mondta: a közvélemény-kutatások szerint Magyarországon mintegy félmillió liberális szavazó van, akiknek az érdekeit nem képviselik kellő mértékben az ellenzéki pártok és szervezetek, hiszen azok mindegyike baloldali értékrendet képvisel. A Szabadságért Alapítvány elnöke ennek ellenére szükségesnek látja az együttműködést a sikeres választási szereplés érdekében.

Fodor Gábor szerint az országban nem jó irányba mennek a dolgok, ezért 2014-ben kormányváltásra van szükség, ehhez pedig elengedhetetlen az ellenzéki erők összefogása, ráadásul az új választási törvény is erre kényszeríti a szervezeteket.

A továbbiakról Fodor Gábor azt mondta: hogy kik lesznek az új párt tagjai, és hogy mi lesz a neve, az a többi részlettel együtt tavasszal derül majd ki, a most kezdődő szervezési munka után ugyanis akkor áll majd az új párt a nyilvánosság elé.


Tovább az archívumra