Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idegenforgalom: a lengyel piacon erősítene a Mátra térsége

Idegenforgalom: a lengyel piacon erősítene a Mátra térsége

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Miből építkezünk? címmel regionális turisztikai konferenciát tartottak a Mátrában, a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A szezonnyitó szakmai napon a régiók bemutatták térségi fejlesztéseiket és megbeszélték az idei év közös marketing akcióit is.

Világörökség helyszínek, egerszalóki sódomb, borok, és várak. Ezekre az egyedi értékekre kell irányítani a turisták figyelmét a jövőben Észak-Magyarországon, ezért adták a Miből építkezünk? címet a konferenciának. Olyan attrakciókat kell kínálni a kikapcsolódni vágyóknak, amit máshol komplexen nem kapnak meg – ezt a taktikát választják az idén a turisztikai szakemberek, hogy tovább növeljék az Észak-magyarországi régió vendégforgalmát – hangzott el a szezonnyitó szakmai napon.

Molnár Anita elmondta: 2012-es kutatások alapján Észak-Magyarország a harmadik legkedveltebb uticél a belföldi utazóközönség körében, ami 2006-hoz képest előrelépést jelent. Viszont arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy ugyanazért a vendégkörért versengő régiók hasonló termékeket próbálnak a kommunikáció központjába állítani – hangsúlyozta a szakember.

Ezért van szükség az egyedi értékekre. Gyöngyös és a Mátra a második legvonzóbb térség az Észak-magyarországi régióban – tette hozzá az igazgató. A Sástói beruházás is tovább fogja erősíteni a már meglévő turisztikai attrakciókat a szakemberek szerint. A marketing kampányokkal, a belföldi turisták mellett a külföldieket is szeretnék ide csalogatni.

Benkő Béla TDM menedzser arról beszélt, az Észak-magyarországi Marketing Igazgatósággal együtt a lengyel piacot igyekeznek megcélozni, és így közös kiadványokban szeretnének megjelenni, hogy minél több lengyel turista érkezzen a Mátra térségébe is. Emellett a belföldi vendégeket célzó kampányokba is bekapcsolódnak.

Az Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság célja, hogy az idén a belföldi vendégéjszakákat 2,5 százalékkal növeljék, ami plusz 32 ezer vendégéjszakát jelent a régió szálláshelyein.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság