Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Stiller Tamás: igenis finom az a brokkoli

Stiller Tamás: igenis finom az a brokkoli

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Stiller Tamás lett az Év Embere a Heves Megyei Hírlap olvasóinak szavazatai alapján. A magánkezdeményezésű Ovikert programért kapott elismerés célja az volt, hogy saját ültetésű zöldségeskerteket hozzanak létre minden olyan óvodában, ahol található megművelhető földterület. Az óvodások egyetlen feladata felnevelni a palántákat. Idén tavasszal tovább folytatódik a program.

Az Ovikert elnevezésű programért kapta meg Stiller Tamás az év embere címet, melyet a Heves Megyei Hírlap olvasói szavaztak meg. Mint a díjazott elmondta, a program célja, hogy az ovisok minél korábban megismerkedjenek a kerti növényekkel és termesztésükkel. Õk ugyanis az a generáció, akik a legnyitottabbak nagyszüleink bölcsességeire – emelte kis a program ötletgazdája.

– Minél kisebb korban érdemes elkezdeni, amikor a gyerek még a legfogékonyabb az egész körötte lévő világra. Megmutatni valaminek a fejlődését, vagy azt, hogy miként kerül az asztalra. Hogy nem a zöldségesnél terem a növény, nem anyu varázskosarában. És hogy egyfajta munka, egyfajta felelősség is társul ehhez az egészhez. Ráadásul azt is megmutatni, hogy a zöldség és gyümölcs nem ellenség: igenis finom az a brokkoli.

Tavaly tizenhárom óvoda vett részt a programban: Gyöngyösön, Gyöngyöshalászon, Mátrafüreden, Tarnabodon, Gyöngyöspatán, Nagyrédén és Atkáron is. Idén tavasszal újra megszervezik az ovikert programot, ami már országos mozgalommá kezd terebélyesedni, miután más megyékből is érdeklődnek iránta. A szervezők mindenhol hangsúlyozzák: a kertészkedés megszerettetése mellett az egészséges táplálkozás népszerűsítése is céljuk.


Tovább az archívumra