Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Dr. Réthy Béla: tartható Gyöngyös költségvetése

Dr. Réthy Béla: tartható Gyöngyös költségvetése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város alpolgármestere szerint kezelhető a gyöngyösi költségvetés több mint háromszáz millió forintos hiánya. Dr. Réthy Béla szerint a helyiadó-bevételek és az adósságkonszolidáció jelenthet megoldást, de a kötelező feladatok ellátása nincs veszélyben.

Takarékos, stabil és kiszámítható – így jellemezte Gyöngyös 2013-as költségvetését dr. Réthy Béla szakmai alpolgármester a keddi Fogadóórában. A képviselő-testület múlt csütörtökön tárgyalta első fordulóban a büdzsé tervezetét, amely egyelőre háromszázmillió forintos hiánnyal számol, ez azonban dr. Réthy Béla szerint finanszírozható lesz, bár elképzelhető, hogy nem teljes mértékben.

Gyöngyös alpolgármestere mindenesetre úgy számol: a helyiadó-bevételek, és az egyelőre a költségvetésbe be nem épített állami adósságátvállalás kezelhetővé teszi a hiányt, a kötelező feladatok ellátása pedig nincs veszélyben. Ehhez azonban arra lesz szükség, hogy az önkormányzat 2013-ban is olyan megfontolt pénzügyi politikát folytasson, mint a megelőző esztendőben – jegyezte meg.

Az alpolgármester a civil- és sport szervezetek támogatásával kapcsolatban azt mondta: azokat a 2012-es szintnek megfelelő mértékben tervezték be az idei költségvetésbe, sőt olyan szervezetek is lesznek, amelyek többet kapnak a tavalyi támogatásnál. A költségvetéssel kapcsolatban február 14-én a képviselő-testület közmeghallgatást tart.


Tovább az archívumra