Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tudásod a jövőd: a KRF is beszáll

Tudásod a jövőd: a KRF is beszáll

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Majdnem ingyen tanulhatnak idegennyelvet vagy informatikát azok, akik jelentkeznek a Károly Róbert Főiskolán meghirdetett tanfolyamokra. A pályázati támogatással megvalósuló felnőttoktatási programmal növelnék a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességét.

12 és fél milliárd forintos Európai Uniós támogatással szinte ingyen tanulhatnak nyelvet és informatikát azok, akik nem vesznek részt más, államilag támogatott oktatásban. A programhoz a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola is csatlakozott, így hamarosan itt is lehet jelentkezni a képzésekre a létszámkeret erejéig. Az első tanfolyamok már február 20-án elindulnak. A remények szerint 2014 végéig Gyöngyösön több mint félezren vehetnek részt a támogatott képzéseken.

Dr. Tóth Zoltán, a Károly Róbert Főiskola tanára elmondta: 18 éven felüliek vehetnek részt a képzésen. Felső korhatár nincs. Egyedül az államilag támogatott képzésben tanulók és a más EU-s pályázatban résztvevők nem vehetnek részt a képzésen.

A legtöbb munkahelyen alapkövetelmény egy idegennyelv és a számítástechnika alapszintű ismerete. Mivel a munkáltatók főként a középkorúaknál komoly hiányosságokkal találkoznak ezen a két területen, a program célja elsősorban az ilyen jellegű hiányosságok pótlása. A képzés emellett természetesen fiataloknak is segíthet.

A Károly Róbert Főiskola összesen 15 nyelv és 6 informatika tanfolyam indítását tervezi. A 90 órás képzés a hallgatóknak csupán 4500 forint önköltséget jelent. A programon résztvevők az órák maximum ötödéről hiányozhatnak.


Tovább az archívumra