Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Minden pályázatot megragad Gyöngyös

Minden pályázatot megragad Gyöngyös

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyetlen kínálkozó pályázati lehetőséget sem mulaszt el az önkormányzat – mondta stúdiónkban Réthy Béla szakmai alpolgármester, aki a pályázati szakemberekkel együtt több futó projektről is beszámolt. Az idei év legnagyobb munkái Sástón és az észak-nyugati városrészben várhatók.

Számos önkormányzati pályázat előkészítése zajlik jelenleg is – mondták a keddi Fogadóóra vendégei. Réthy Béla szakmai alpolgármester szerint a hivatal munkatársai minden lehetőséget megvizsgálnak.

Dr. Réthy Béla alpolgármester emlékeztetett: az elkövetkező időszak legnagyobb beruházása a sástói fejlesztés lesz. A szakembereknek nem lesz könnyű dolguk, számos környezetvédelmi előírást kell betartaniuk, és a turistákat sem zavarhatják az építkezésekkel.

Jelentős pályázati támogatást nyert el több gyöngyösi iskola is, ezek esetében a nehézséget most az okozza, hogy az intézményekkel együtt a projekteket is át kellene vennie a Klebersberg Intézményfenntartó Központnak – erről már Szilágyi Attila, a városüzemeltetési igazgatóság vezetője beszélt.

Az önkormányzat folytatni kívánja a szociális városrehabilitációs beruházást is, a második ütembe azok a területek kerülnének be, amelyek a végéhez közeledő első ütemből kimaradtak.


Tovább az archívumra