Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mi repül itt Gyöngyösön? – hógolyók százai repültek

Mi repül itt Gyöngyösön? – hógolyók százai repültek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vasárnap este óriási hógolyócsata alakult ki Gyöngyös főterén. Igazi flashmobról beszélhetünk, hiszen a szervezők alig két óra alatt a facebook-on hívták \”harcba\” a játékosokat. A szervezők a biztonságra is figyeltek, a csapat tagja volt egy mentős is.

Spontán ötlet alapján több gyöngyösi fiatal még novemberben úgy gondolta, hogy a „mi folyik itt Gyöngyösön” sztorira építve valami egyedit, újat és maradandót kellene alkotni, így született meg Heves Megye legnagyobb hógolyócsatájának ötlete.

A megvalósításig egészen február 10 -ig kellett várni. A szervezők a hóesést látva, délután döntöttek úgy, hogy itt az ideje a hócsatának. Két óra alatt több százan látták a felhívást a facebook-on és több mint százan csatlakoztak is a kezdeményezéshez. Este 8 órakor meg is kezdődött a havas csata. Az ötletgazdák a biztonságra is gondoltak, hiszen a csapat tagja volt egy mentős is.

Bakó Gábor, a hócsata szervezője elmondta: még novemberben megkeresték a Gyöngyösi Önkormányzatot is, hogy mi a módja egy ilyen rendezvénynek. Mivel hangosítás nélkül zajlott az esemény, ezért nem volt szükség semmilyen engedélyezési folyamatra. A város vezetésének az volt a kérése, hogy a főtér rendje és tisztasága megmaradjon, illetve, hogy anyagi kár ne keletkezzen.

A spontán buli nagy sikert aratott, a másfélszáz fiatal hógolyózó kiválóan szórakozott Gyöngyös Főterén vasárnap este.


Tovább az archívumra