Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közmeghallgatás: kátyúk, utak, kutyák és galambok

Közmeghallgatás: kátyúk, utak, kutyák és galambok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Utak, járdák, közbiztonság – ezek voltak a leggyakoribb témák az idei közmeghallgatáson. A fórum az utóbbi évek legnagyobb érdeklődése mellett zajlott, több tucatnyi gyöngyösi jött el, hogy megossza gondolatait a nyilvánossággal a város 2013-as költségvetése kapcsán.

Számos fejlesztést tervez idén Gyöngyös, ha sikerül ezekhez pályázati pénzt nyerni. Az önrészeket az önkormányzat biztosítja, de a pályázatok nem veszélyeztethetik az alapfeladatok ellátását illetve a biztonságos működést – fejtette ki Faragó László polgármester a csütörtök esti közmeghallgatáson.

Változnak idén a város bevételei, mivel az állam több feladatot – s így normatív támogatásokat is – elvont, így a város büdzséjének több mint felét a saját bevételek adják. Ennek ellenére nem tervezett az idei költségvetésbe adó-, vagy lakbéremelést az önkormányzat.

A fórumon a legtöbben az utak és a járdák állapotára panaszkodtak, a város szinte mindegyik területéről érkeztek javaslatok arra, hogy melyik utakat kellene mihamarabb rendbe tenni.

Az északnyugati városrészből többen azért próbáltak lobbizni, hogy az önkormányzat vásárolja meg a házukat, mert piaci alapon képtelenség eladni például a Csobánka, Akaszka vagy a Víg utcában lévő házakat.

Többen panaszkodtak a közbiztonságra, illetve annak hiányára, voltak, aki a rendőrség és a polgárőrség megerősítését, civil járőrszervezet létrehozását javasolták, hangsúlyozva, hogy mindez nem politikai kérdés.

Mint kiderült, gondot okoznak a galambok a Ringsted úton. Az ott lakók kérik a helyzet rendezését és azt, hogy ennek költségeit a büdzsébe is tervezzék be. A fórumon előkerült a kutya-probléma is: az északi városrészben élők a kóbor kutyákra panaszkodtak, míg a Pesti úti lakótelepen élők azt kérték, a város építsen egy kutyafuttatót. Ennek érdekében aláírásokat is gyűjtöttek.

Hatalyák Péter László a választásokat követő átvilágítást és elszámoltatást hiányolta. Faragó László válaszában kifejtette: a választások idején a „suttogó propaganda” mindenféléket terjesztett, de tényekkel senki sem állt elő. A felszólaló kritikájának megfogalmazását visszautasította, mondván: nem „bútoroztak össze” a szocialistákkal, viszont a város érdekét szolgáló fontos ügyekben egyeztetnek és egyeztetni is fognak az ellenzéki frakcióval.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság