Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Leonardo: határtalan együttműködés

Leonardo: határtalan együttműködés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nemzetközi Leonardo konferenciát tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Szakközépiskola szervezésében, Gyöngyösön. Finnek,olaszok, osztrákok és lengyelek ültek egy asztalhoz, hogy szakmai képzésről, gasztronómiáról, együttműködésről tanácskozzanak.

Az eseményre az iskola partner intézményeiből érkeztek a szakemberek, hogy a tapasztalatcserén túl, tovább bővítsék a diákok külföldön eltöltött szakmai gyakorlati lehetőségeit.

Tíz évvel ezelőtt kapcsolódott be a nemzetközi Leonardo programba a gyöngyösi Károly Róbert Szakközépiskola, amelynek az új fenntartója, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is támogatja a külföldön szerzett szakmai tapasztalatcserét.

Az elmúlt évek alatt több száz keris diáknak adatott meg, hogy a partnerintézmények segítségével külföldön töltsék szakmai gyakorlatukat, ismerkedhettek Olaszország, Finnország, Ausztria, Lengyelország kultúrájával, gasztronómiájával, nyelvével.

Daskalopoulos – Kuzbelt Hilda, az iskola igazgatója egyebek mellett arra emlékeztetett: a programban részt vevő diákok munkaerő-piaci esélyei is javulnak, hiszen egy Europass bizonyítványt kapnak, amely feljogosítja őket arra, hogy európai uniós országokban is munkához juthassanak.

A nemzetközi konferencián résztvevő partnerintézmények képviselőit Faragó László polgármester régi ismerősként köszöntötte, akik az eddigi együttműködést értékelve, a jövőt illetően újabb megállapodást kötöttek, illetve készítettek elő.

A konferencián a felek megállapodtak arról, hogy közösen folytatják az európai uniós szakmai képzést, és a gyöngyösi intézmény újabb megállapodást írt alá a finn partnerintézménnyel.

Az idén a gyöngyösi intézményből közel 50 diák vesz részt külföldi szakmai gyakorlaton.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor