Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megmaradni palócnak, megmaradni magyarnak

Megmaradni palócnak, megmaradni magyarnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jótékonysági Palóc Bált rendeztek a Felsővárosi Általános Iskola szervezésében. A bálon befolyt összeget, csaknem négyszázezer forintot az ökoprogram megvalósítására és a diákok erdélyi kirándulására fordítják.

A Felsővárosi Általános Iskola alapítványa már 19. alkalommal rendezte meg a jótékonysági bált, melyen az idén száznegyvenen vettek részt. Minden évben más téma jegyében rendezik meg az estet. Az idén a Palóc Bálra esett a választás, a bevételt ezúttal is fontos célok megvalósítására fordítják – tudatta Vargáné Csépány Mónika, a NégyeS-O-S Alapítvány elnöke, hozzátéve, az idei bál segítségével az ÖKO iskola programjait támogatják, illetve a a gyerekek erdélyi kirándulásához is hozzájárulnak.

A jótékonysági esten az idén is részt vett Faragó László Gyöngyös polgármestere, aki 1890-ben készült palóc szűrben nyitotta meg a jelmezversenyt. A polgármester egyébként épp egy palóc rendezvényről, Tarról érkezett, ahol az augusztusi Palóc Világtalálkozó szervezése folyik. A polgármester arról beszélt: a palóc hagyományok, tágabban a magyarság kulturális hagyományainak megőrzése vitathatatlanul fontos, s ez a hasonló önszerveződésekben képes kibontakozni.

A bálon az iskola diákjai palóc népdalokkal szórakoztatták a vendégeket, a Vidróczki Néptáncegyüttes nyitótáncát követően pedig a táncosok a vendégekkel együtt ropták.


Tovább az archívumra