Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magyarok vására – idén először

Magyarok vására – idén először

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az abasári hagyományőrző dalkör nem jöhetett el a Magyarok Vásárára, Waszlavik László, a kelet-európai rocksámán viszont ott volt az év első vásári forgatagában. A katonadalokat előadó zenész muzsikájához a díszletet a hagyományőrző huszárok adták.

A Magyarok Vására sorozat idei első rendezvényét az eredetileg meghirdetett március 17. helyett a rossz idő miatt egy héttel később tartották, de még mindig március 15. szellemében.

A jászsági huszárok egy háromfontos kiságyút is elhoztak magukkal, többször el is sütötték a Fő téren. A nap durranását Waszlavik Gazember László vendégszereplése jelentette, a kelet-európai rocksámán ezúttal a magyar katonadalok világából merített.

Az abasári hagyományőrző dalkör tagjain végigsöprő vírus miatt a muzsikusnak egyedül kellett tartani a frontot a Magyarok Vására közönsége előtt. Az elmúlt 20 évben főként nemzeti, hagyományőrző rendezvényeken feltűnő zenész a vásárban így is otthon érezte magát.

A zenész, aki maga is tagja a Magyar Hagyományőr Világszövetségnek, évek óta végig kíséri a huszárokat a tavaszi hadjárat csatáit felidéző sorozatban. Idén is így fog tenni, ehhez jó bemelegítés volt ez a fellépés ezen a télies márciusi napon.


Tovább az archívumra