Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítási ütemterv: Farkasmály után a városi utak következnek

Felújítási ütemterv: Farkasmály után a városi utak következnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csaknem 47 millió forintot fordít útfelújításra Gyöngyös önkormányzata a 2013-as költségvetéséből. A büdzséből 20 milliót járdafelújításokra is elkülönítettek.

A napokban megkezdett útfelújítások közül elsőként a farkasmályi bekötőút készült el, 2,5 millió forintból. A beruházást indokolta, hogy már a pincék megközelítését veszélyeztette az út igen rossz állapota. Márpedig a mátrai turizmus szempontjából fontos a farkasmályi pincesor.

A városban élők és közlekedők számára pedig az összes többi út legalább ilyen fontos: Faragó László polgármester ennek kapcsán elmondta: mivel immár az időjárás lehetővé teszi a felújítások megkezdését, a munkák elindulnak illetve a Petőfi uton – ami egyébként állami közút – meg is kezdődtek. Ugyancsak állami út aVachott Sándor út, Damjanich út, Szt. Bertalan út, Kossuth Lajos út, Vasút út, Bene út, Mátrai út, Koháry út, Kassai út, Róbert Károly út és a Pesti út, így ezek karbantartása a közútkezelő feladata.

A városi utakról szólva elhangzott: a kátyúzások folyamatosak, egyebek mellett a Kont bíró, Csobánka, Puskin utca pedig nagyobb felújításon esik majd át.

Ugyancsak folyamatosan gondoskodik a városüzemeltetés a burkolatfestési munkák elvégzéséről, a megkopott jelzőtáblák cseréjéről és a külterületi földutak egy részének javításáról is.


Tovább az archívumra