Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kék ibolya túra a szolidaritás jegyében

Kék ibolya túra a szolidaritás jegyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A védett hóvirág helyett idén már kék ibolyát gyűjtöttek csokrokba a nyugdíjas túrázók Mátrafüreden. A Bene Egylet által szervezett Kék Ibolya túrán közel 140-en vettek részt, az ország több pontjáról, különböző nyugdíjas szervezeteket képviselve. A túrának jótékonysági célja is volt.

A nyugdíjas szervezetek képviselői és aktív tagjai a mátrafüredi Bene háznál gyülekeztek, hogy egy rövid eligazítás után már induljanak is túrázni. Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének több megyei szervezete is képviseltette magát: a kabai Õszirózsa Hagyományőrzőktől kezdve a hatvani Naplemente Nyugdíjas Klubig.

A rákbetegek méltó életéért munkálkodó Hospice Alapítvánnyal karöltve a túra résztvevői magukra öltötték a sárga szalagot, ezzel fejezve ki együttérzésüket a betegekkel.

Kétféle túrát teljesíthettek a vállalkozó kedvűek. A rövidebb, egy kilométeres szakasz mellett lehetősége volt a bátrabbaknak a 2 kilométeres útvonalat is bejárni. Legközelebb a Bene Egylet június elsejére tervez egy nagyobb lélegzetvételű túrát – Hanák Kolos emlékére


Tovább az archívumra