Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új védmű épül a Szarvágy-patakon

Új védmű épül a Szarvágy-patakon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően hamarosan új védmű épül Jászárokszálláson a Szarvágy patak mentén. A gát és az új zsilip uniós és önkormányzati hozzájárulással épül meg.

2010-ben 4 hónap alatt háromszor lépett ki a medréből Jászárokszálláson Szarvágy patak. Az önkormányzat 2011-ben kikotortatta a patakmedret, annak érdekében, hogy a jövőben ne veszélyeztesse árvíz a patak partján álló ingatlanokat. 2013-ban közel 250 mm csapadék hullott Jászárokszálláson, a víz azonban nem okozott problémát. 2010-ben ennek a mennyiségnek a töredéke is elég volt ahhoz, hogy a Szarvágy kilépjen a medréből. A mederkotrás tehát nagyban elősegítette az árvízi védekezést. A patak partján álló ingatlanok védelmét egy nyertes pályázatnak köszönhetően idén tovább erősíti az önkormányzat.

Gergely Zoltán polgármester elmondta: a 300 millió forintos Európai Uniós támogatásból megépülő védmű közbeszerzési pályázatát hamarosan kiírják.

A beruházás 400 ingatlant véd. Az önkormányzat 26 millió forintos önrésszel járul hozzá az új zsilipek, a vízátemelők és a védmű megépítéséhez.


Tovább az archívumra