Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érték és szexualitás: a boldogabb családokért

Érték és szexualitás: a boldogabb családokért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi Református Egyházközösség Kapaszkodó elnevezésű pályázatának előadásán egy kecskeméti katolikus csoport tartott képzést a szexuális felvilágosításról óvónőknek, védőnőknek és pedagógusoknak.

A testünket is a Teremtő adta, és a szexualitással járó örömöket is, csak ezt meg kellene becsülni, a helyén kellene kezelni – hangsúlyozta dr. Komlósi Piroska egyetemi docens a Családi életre nevelés előadássorozat utolsó állomásán.

A szakértő azt is hangsúlyozta: a mai világban a szexualitás ugyanolyan árucikk, mint bármi más. A szexuális-erotikus ingerek növekedésével viszont nem tud lépést tartani az az értékstabilitás, amely értékként kezeli a testet, és nem hagyja, hogy kihasználja azt bárki is.

A fiatalok egyre korábban fordulnak a szerelem, a fiú-lány kapcsolatok megismerése felé, viszont a családokban még mindig nagyon sok a szexualitással kapcsolatos tabu – ezt már dr. Komlósi Piroska, egyetemi docens mondta, aki azt is hozzátette: ennek oka – többek között – az a mély kommunikációs zavar, amely szülő és gyerek között napjainkra kialakult. A szülőknek ugyanis alig van idejük a gyerekekkel beszélgetni. Az előadó azt is hangsúlyozta: téves az az elképzelés, hogy a vallás ellensége lenne a testiségnek, mindössze az értékeket helyezi máshova.


Tovább az archívumra