Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mélyül, vagy sem a szegénység?

Mélyül, vagy sem a szegénység?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heves megyében 125 ezerre tehető azok száma, akik mélyszegénységben élnek, drámai az utak állapota, és a fejlesztések, beruházások hiánya is aggasztó – mondta Sós Tamás, MSzP-s országgyűlési képviselő a legutóbbi szocialista sajtótájékoztatón.

Az elmúlt időszakban tovább mélyült a szegénység az országban és Heves megyében is. Az ország lesújtó gazdasági helyzetben van, miközben a Fidesz tovább építi a klientúráját – hangsúlyozta a tájékoztatón Sós Tamás, MSzP-s országgyűlési képviselő.

A kormány tervei arról szólnak, hogy a szociális temetkezést igénylő hozzátartozóknak, maguknak is el kellene végezni bizonyos teendőket, pl. az elhunytat öltöztetni vagy épp sírt ásni. A XXI. században ez már elengedhetetlen, és ebben a formában kegyeletsértő – mondta Sós Tamás.

A gyöngyösi szocialista frakció vezetője, Hiesz György az azerbajdzsáni testvérvárosi szándéknyilatkozat kapcsán hiányolta az előzetes egyeztetést a két frakció között, és azt, hogy a képviselő-testületet sem kérdezte meg a városvezetés erről a kérdésről.

A szocialista frakció nemmel fog szavazni, ha a képviselő-testület elé kerül a kérdés – tette hozzá Hiesz György.

A Fidesz közleményben reagált az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra: szerintük a Gyurcsány-Bajnai-kormány gazdaságpolitikája volt az, ami a gödör aljára vitte Magyarországot. Ezzel szemben a Fidesz kormány csökkentette az államadósságot és az államháztartás hiányát, valamint a családok és a vállalkozások terheit, aminek köszönhetően ma 160 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon, mint a kormányváltáskor.


Az Aktuális napi hírei (2013-05-23 )

Tovább az archívumra