Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiss Péterre emlékezünk

Kiss Péterre emlékezünk

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Vak Bottyán János Szakközépiskola tanárait is megrendítette egykori tanítványuk, Kiss Péter tragédiája. Gyöngyös város önkormányzata is részvétét fejezte ki a fiatal hegymászó családjának.

Már kitűzték a fekete lobogót a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskola homlokzatára. Kiss Péterre, a Kancsendzöngán eltűnt hegymászóra az intézmény egykori diákjára emlékezik mindenki. Doka Gyuláné, Péter egykori osztályfőnöke így emlékszik vissza a fiúra:

“Peti már akkor is részt vett teljesítménytúrákon, amikor idekerült hozzánk. Volt, hogy mesélte, hogy első helyezést ért el egy teljesítménytúrán és el voltam csodálkozva, hogy mennyit gyalogolt.”

A történtek nem csak Kiss Péter egykori tanárait rázták meg. Miután a 27 éves fiút és társát, Erőss Zsoltot szerdán hivatalosan eltűntnek nyilvánították, Gyöngyös város önkormányzata nevében Faragó László polgármester fejezte ki részvétét a családnak.

“A legutolsó pillanatig, amíg csak egy kis remény volt, bíztunk abban, hogy Kiss Péter és Erőss Zsolt élve, épségben és egészségben tér haza a Kancsendzöngáról. Sajnos az utolsó reményünk is szertefoszlott. Bele kell törődnünk az elfogadhatatlanba, abba, hogy a hegymászókat már soha nem látjuk viszont. Mély részvéttel osztozunk a sportolók családjának fájdalmában. Kívánom, hogy legyen erejük és hitük türelemmel viselni a megrázó veszteséget” -írta a polgármester.

Klausmann Viktor, a Kékes Kutató Mentő Alapítvány vezetője megrendülten fogadta a tragédia hírét. Péter az alapítvány mentőcsapatának megbecsült tagja volt.

“Azt csak két ember tudja, hogy mi történt a hegyen. Az egyiket Kiss Péternek, a másikat Erőss Zsoltnak hívták. Nem szeretnék találgatni. A rádióbeszélgetésekből nyilvánosságra került információk alapján azonban annyi biztos, hogy Péter nagyon hősiesen viselkedett a hegyen” – fogalmazott Klausmann Viktor.

A Kékes Kutató Mentő Alapítvány hétvégén a fő téri nagytemplomnál szervezett megemlékezést, ahol is több százan gyújtottak gyertyát Kiss Péterért és Erőss Zsoltért.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság