Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költözhet a laktanya, de még nem tudni, hova

Költözhet a laktanya, de még nem tudni, hova

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elvi hozzájárulást adott a gyöngyösi képviselő-testület a tűzoltólaktanya elköltöztetéséhez. A szakértők szerint a legalkalmasabb helyszín a volt honvédségi laktanya területén lehetne, a költözést pedig az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 30 millió forinttal támogatja.

A képviselőtestület mai elvi állásfoglalásával fontos lépést tett a költözés felé, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy megkezdődjenek a részletes tárgyalások.

A képviselőtestület hosszasan vitázott egy műfüves labdarúgó pálya építéséről, végül azonban az előterjesztést Bozsik István alpolgármester visszavonta, a témát várhatóan a következő ülésen ismét napirendre tűzik.

A testület határozott a Közszolgáltatási csoport pénzmaradványának felhasználásáról, amelyet bérfejlesztésére és pótlékokra fordítanak. Elfogadták a képviselők azt az előterjesztést is, amely a Sástói fejlesztésekhez kapcsolódóan gyalogátkelőhely létrehozását teszi lehetővé a 24-es főúton. Ennek üzemeltetését az állam vállalja majd, amiért cserébe bérleti díjat fizet az önkormányzat. A testület döntött az ingyenes HPV-védőoltási program folytatásáról, egy későbbi alkalommal pedig a fiatalabb lányok és a fiúk oltásának lehetőségét is megvizsgálják majd.

A képviselők hosszasan vitáztak a város környezeti állapotának 2012-es beszámolójáról. A vizsgálatok során kiderült, hogy a városban a patakok vízminősége továbbra is rendkívül rossz, ugyanis még mindig sok háztartás engedi a szennyvizét a patakba. A képviselők egyetértettek abban, hogy ez ügyben sürgősen megoldást kell találni.

A képviselő-testület elvi támogatást adott a második Palóc Világtalálkozó gyöngyösi megrendezésének. A rendezvényt idén első ízben Tar település rendezi meg, Gyöngyösön 2014-ben lehetne világtalálkozó.


Az Aktuális napi hírei (2013-05-30 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság