Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Liberális klub

Liberális klub

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hogy az új választási rendszerben legyen esélye a kis pártoknak, személyesen kell felkeresniük a választópolgárokat – hangsúlyozta Fodor Gábor, a másfél hónapja alapított Liberálisok párt elnöke gyöngyösi sajtótájékoztatóján. Itt mutatták be a párt programját is, amely az Együttérző Liberalizmus nevet viseli.

Országjárásba kezdett a másfél hónapja alakult Liberálisok párt. Gyöngyös a második állomás. Fodor Gábor elmondta: szeretnének közvetlenül kapcsolatba kerülni az emberekkel, mert a közel fél millióra tehető liberális szavazó számára ma nincs reális alternatíva az MSzP és a Fidesz árnyékában.

– „Mit mondunk mi, liberálisok? Hogy az emberben hiszünk, az emberi tehetségben, képességben, megfelelő, helyes és szigorú törvényekkel kell ezt korlátok között tartani, de azon belül adjuk meg a vállalkozás szabadságát az embereknek, és akkor újra erőre tudunk kapni. Meg akkor tudunk újra erőre kapni, hogyha újra az Európai Unió részének tekintjük magunkat, nem pedig ha harcot folytatunk vele szemben, mert akkor jön ide a tőke, beruháznak és munkahelyet teremtenek, ezt kell csinálni.” – mondta Fodor Gábor, a párt elnöke.

A Liberálisok szeretnék megmutatni az országjárások során, hogy hogyan tudna kilábalni Magyarország a rendkívül nagy munkanélküliségből és a gazdasági visszaesésből, amit szerintük a Fidesz kormány okozott. A párt ezért egy liberális alapvetéshez nyúl vissza.

– „Tudjuk: az állam mindig melegágya a korrupciónak. Ha nagy az állami túlhatalom, akkor látjuk, hogy jönnek a haverok és a barátok, és elviszik a pénzt. Ugyanez vonatkozik a gazdaságra is. Hogyha az álam akar gazdálkodni, abból biztos, hogy baj lesz belőle, mert íróasztalok lesznek belőle, mindenféle hivatalnokok, akik majd természetesen a maguk zsebébe akarják majd tenni a pénzt.” – tette hozzá Fodor Gábor.

A Liberálisok párt alapítója a lakossági fórumon egyebek mellett a város indokolatlan szélső jobbra tolódásáról, az újonnan felállított rovásírásos helységnévtábláról, a gyöngyösi elkerülő útról valamint a több politikai párttal közösen kezdeményezett Magyar Zsidó- Keresztény Együttélés Múzeum létrehozásáról is beszélt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság