Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A városnak sem kell a mostani tűzoltólaktanya

A városnak sem kell a mostani tűzoltólaktanya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hozzájárult a tűzoltólaktanya elköltöztetéséhez a gyöngyösi képviselő-testület. A belvárosból a volt honvédlaktanyába költözik a katasztrófavédelem, cserébe azonban más állami tulajdonban lévő területeket kér az önkormányzat.

Hosszas vita után sikerült megtalálni a közös nevezőt a tűzoltólaktanya elköltöztetése ügyében a gyöngyösi képviselő-testület csütörtöki ülésén. Végül a szakemberek által is legalkalmasabbnak tartott volt honvédlaktanya egyhektáros területét kínálták fel a katasztrófavédelemnek, amellyel az önkormányzat tárgyalásokba kezd. Cserébe azonban a képviselők nem fogadták el a tűzoltók mostani laktanyájának épületét, hanem az állam tulajdonába került egri úti salakos pályák területét kérték ellenszolgáltatásként.

A képviselők döntöttek a Déli Külhatár út felújításáról is, azonban nem fogadták el az ottani vállalkozások felajánlását a 2014-es építményadó előre történő megfizetéséről hozzájárulásként.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több kéréssel is fordult a testülethez. A kereskedelmi szakiskola fenntartójaként tulajdonosi hozzájárulást kértek épület-felújításokhoz, a hozzájárulást a képviselők megadták. Ugyancsak megszavazták azt a hét és fél millió forintot, amelyet az északnyugati városrészben induló szociális felzárkóztatási programhoz kért a szeretetszolgálat, miután kiderült, hogy a Komplex Telepprogram egyelőre nem nyert támogatást a döntéshozó testülettől. A máltai elvi támogatást kért továbbá, hogy ifjúsági programot dolgozzon ki a buszpályaudvar környékére, illetve javaslatot tett a város számára a volt tüdőgondozó épületének hasznosítására.

A testület 5 millió forintot hagyott jóvá a Szent Bertalan Főplébánia plébániaépületének felújításához, további 10 millió forintot pedig az Alsóvárosi Ferences Plébánia által benyújtott pályázat önerejéhez biztosított önkormányzati hozzájárulásként.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság