Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jubileumi tanévnyitó Jászárokszálláson

Jubileumi tanévnyitó Jászárokszálláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött a tanév a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnáziumban is. A középiskola nem csak a tanévkezdést, de ötvenedik jubileumát is ünnepelte. Az önkormányzat idén is laptoppal segíti az iskola első évfolyamos tanulóit.

„Az idei évnyitónk nem egy a sok közül, a jászárokszállási gimnázium 50. évnyitója”

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a tanévet Majkutné Tóth Emma, az intézmény igazgatója a jubileumát ünneplő jászárokszállási Deák Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény ötvenedik évfordulóján a város polgármestere azonban már nem csak a kezdetekre emlékezett, hanem arra is, hogy az utóbbi tíz évben a helyi ipar támogatása nélkül az oktatás is rosszabb helyzetben volna.

– Az a szakképzési hozzájárulás nem érkezett volna meg ebbe a gimnáziumba, amelyik százmilliós nagyságrendű fejlesztést tett lehetővé. – tette hozzá Gergely Zoltán.

Jászárokszállás önkormányzata a tavalyi évhez hasonlóan idén is mintegy 5 millió forint értékben adományozott laptopokat mind az 57 elsős tanulónak.

– Közel ötmillió forint értékben fogunk laptopot adni az elsősöknek térítés nélküli használatra. És olyan feltétellel, hogy addig, amíg itt tanulnak, sajátjukként használhatják a laptopjukat, négy év múlva az érettségi után jelképes száz forintér végleg megkaphatják. – mondta az évnyitón a polgármester.

Az ötvenedik jubileumi év alakalmából a vendégek fotókiállításon kísérhették végig az iskola történetének legfőbb eseményeit.


Tovább az archívumra