Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes parkolás: az ötlet jó, de eleve be kell zárni a kiskapukat

Ingyenes parkolás: az ötlet jó, de eleve be kell zárni a kiskapukat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fél órán át legyen ingyenes a parkolás Gyöngyös belvárosában – ezt javasolja a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete, hogy a belvárosi üzletek forgalma ne csökkenjen tovább. Az önkormányzat szerint az ötlet jó, a megvalósítása azonban bonyolult.

– Saját üzletem tapasztalataiból indultam ki, amikor megfogalmaztam a javaslatot. Január óta itt, a Jókai utcában fizetni kell a parkolásért, és azóta érezhetően csökkent a forgalmunk. A belvárosban régebb óta kell fizetni, ezért ott még rosszabb a helyzet – indokolta a javaslatot Szekrényes Tamás, MME-tag, az ötlet gazdája. A félóra ingyenes parkolást – külföldi mintára – szélvédőre helyezhető órák segítségével valósítaná meg az egyesület, s vállalná az órák legyártatását is.

– Amikor a vásárló megjelenik a belvárosban, leparkol, kiteszi az ablakba a parkolóóráját, azon beállítja az időpontot, és onnantól indul a félórás ingyenes parkolás – magyarázta Farkas András, az MME elnöke.

Az egyesület a javaslatát még februárban eljuttatta az önkormányzati képviselőkhöz, majd augusztusban ezt ismét megtették. Választ eddig nem kaptak, noha Szilágyi Attila városüzemeltetési igazgató szerint az ötlet támogatható, csak a megvalósítás módját kell tisztázni, hogy az órás rendszer ne adjon alkalmat visszaélésekre. Erre több lehetőség is kínálkozik, amiket még vizsgálnak.

– Ezen még pár hétig gondolkodunk, az üzemeltető bevonásával beárazzuk a javaslatokat, és úgy gondolom, hogy még ebben az évben a testület elé tudjuk terjeszteni javaslatunkat. Annál is inkább, mivel a törvény kimondja, hogy a fizetőparkolók üzemeltetéséből származó bevétel csak a parkolók fejlesztésére fordítható, vagyis a következő évi költségvetés előkészítésébe ezt már be kell venni – jegyezte meg az igazgató.

A Mátraaljai Munkaadók Egyesületénél egyébként azt mondják: más megoldást is el tudnak fogadni, ha az megvalósítja eredeti céljukat, vagyis, hogy egyszerűbb – és félórára ingyenes – legyen a parkolás a belvárosi üzletek környékén.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság