Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Döntöttek a laktanyáról is

Döntöttek a laktanyáról is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Költözhet a tűzoltólaktanya, indulhat az adósságkonszolidáció második üteme, a Gyöngyösi Atlétikai Klub pedig megkapja éves támogatásának második részletét – egyebek mellett erről döntött Gyöngyös képviselőtestülete a nyári szünet utáni első tanácskozáson.

Lezárult az állami adósságkonszolidáció első üteme, amely a program végére több mint másfél milliárd forint hiteltől szabadítja meg a gyöngyösi önkormányzatot – az erről szóló beszámolót, csakúgy, mint a költségvetés első féléves teljesítéséről szólót, elfogadta a város képviselőtestülete. Ahhoz is hozzájárultak a képviselők, hogy – amennyiben a jogszabályi környezet ezt lehetővé teszi – a város vegyen részt az adósságrendezés második ütemében, ezzel kapcsolatban azonban még sok a bizonytalanság, a részleteket háromoldalú tárgyalások során alakítja ki az önkormányzat, a pénzintézetek és az Állami Adósságkezelő Központ.

A testület arról is döntött, hogy a Gyöngyösi Atlétikai Klub labdarúgó csapata annak ellenére is megkapja második féléves támogatását, hogy az együttes nem teljesítette a támogatási szerződésben foglalt feltételeket. A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a Kékesi Sícentrumban az üzemeltető új felvonót alakítson ki, és rábólintottak a Kálváriaparti Tornacsarnok új elnevezésére is. A csarnokot Gyöngyös Város Baráti Körének kezdeményezésére a gyöngyösi származású Kiss Antalról, a mexikói Olimpia ezüstérmes gyaloglójáról nevezhetik el.

A testület döntött a tűzoltólaktanya új helyéről is. A képviselők jóváhagyták, hogy a Katasztrófavédelem megkapja a volt honvédségi laktanya 1 hektáros területét, ahol kialakítják majd a tűzoltók új laktanyáját. Azt azonban egyelőre nem sikerült tisztázni, hogy a közművesítés terheit ki viselje, erre a szakértői vizsgálatok lezárultával, még a végleges szerződéskötés előtt visszatérnek. A képviselők azt is kikötötték, hogy az építkezésnek 2016. április 13-ig el kell kezdődnie.

Később döntenek a képviselők a Klebersberg Intézményfenntartó Központhoz került sportlétesítményekért fizetendő bérleti díjakról, és a lakóingatlanok vásárlására vonatkozó keret felhasználásáról, ezt a két javaslatot az előterjesztő ugyanis visszavonta.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A csillagszemű juhász
09:12
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Molnár Dániel koncertje
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A rátóti csikótojás
18:10
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Tomory Gábor Néptánciskola
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:56
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság